Festliga barnkalas för liten peng

Barnkalas är roligt och något som alla barn ser fram emot. Det gör såklart även vi föräldrar, men ibland kan kostnaderna med att anordna kalaset göra att det känns mer som en börda. Speciellt är det förstås så för de av oss som redan innan har svårt att få pengarna att räcka till.

Men det går att arrangera roliga kalas med små medel, utan att det ser tråkigt och snålt ut. Du kanske vill ge någon liten present till barnen, till exempel en leksak? På leksaksaffärer är de ibland ganska dyra styckvis. Handla istället storpack i lågprisbutiker och kolla in utgående produkter hos Kalaskungen - de brukar vara billiga och ibland riktiga fynd.

Planera

Håll ögonen på extrapriser och andra erbjudanden i god tid innan, gärna under hela året. Dels sprider du utgifterna, dels slipper du panikköpa i sista sekunden, vilket ofta ger fel saker till dyrt pris.

Gemensamt kalas

Säkert har ditt barn någon kompis som fyller år ungefär samtidigt. Fråga föräldrarna om ni kan ha gemensamt barnkalas. På så vis kan du nästan halvera kostnaden och det blr dessutom ofta dubbelt så roligt. Barnen brukar också tycka det är kul att planera kalaset tillsammans med en kompis. Det finns också fler fördelar: med gemensamma kalas är det lättare att undvika krockar där barn har kalas samtidigt. Tänk dock på att starta planeringen lite tidigare än om det hade varit barnets eget kalas.

Ordna maten själv

Baka själv de kakor och tårtor som du bjuder på och laga den mat som ska serveras. Ett säkert tips är korv med bröd. Billigt och enkelt och något som de flesta barn älskar. 

Hoppa över läsken - bjud på saft

Saften kan göras festligare genom att du lägger i is och citronskivor, jordgubbar apelsiner eller liknande. Servera i glastillbringare eller skålar så ser det också trevligare ut.

Egen fantasi

Var inte låst vid hur det 'ska se ut'. Ta vara på egna idéer och skriv upp så fort du kommer på nya uppslag. 

Det här är några enkla tips, men med lite fanatsi kommer du säkert på andra saker som kan göras till en liten kostnad.