Göra klipp på nätet

Det är inte bara på reor i butiker på stan du kan köpa billiga saker utan du kan göra riktiga klipp på nätet också. Lägger du ner lite tid på det du tänker köpa så kan du jämföra priser på butikerna och på så sätt hitta vart du köper din vara billigast. Kelkoo är en onlinetjänst som bevakar marknaden och tillhandahåller aktuella priser på flera miljoner varor. PriceRunner är även den en gratis tjänst som jämför priser och tillhandahåller aktuell information till konsumenten.

Andra bra knep är att nyttja reor och titta på butikernas outlet som många har idag. Eller kanske köpa bättre begagnat på exempelvis Tradera eller Blocket. Där hittar du varor som ibland inte finns i butik längre och i kanon skick också varor som kläder tillexempel med sina prislappar kvar.

Ett annat sätt att spara pengar är att handla via någon “Cashback” sida som ger dig en typ av återbäring för de köp du gör via deras sajt. Dessa pengar är inget som rullar in på ditt kort eller dras av vid köp, utan det hamnar på ditt konto hos det casback företag du handlar hos som du sedan kan få utbetalda till ditt bankkonto men även ibland som presentkort. Refunder, Cashbackshopping och Bonusbay är exempel på cashback sajter.

Rabattkoder är ytterligare en form att tjäna pengar då du handlar på nätet. Många butiker skickar med en rabattkod när du får varor som du handlat hos dom. Det används också som ett sätt att locka tillbaka kunder. Utskick med erbjudanden och en rabattkod förekommer rätt ofta liksom rabatter via samarbetspartners som exempelvis både Coop och Ica har. Dessa båda ger rabatt på rese köp och vissa hotell runt om i landet och dessutom har du bonus på dina köp hos dom som du kan nyttja i deras butik.