Introducera barn till Lego

De flesta har nog sina egna minnen om hur det var att bygga saker med Lego. För vissa av är inte detta något som "växer bort" med åldern utan en fascination och ett intresse som håller sig stark genom åren. Lego har länge varit något riktigt speciellt för många och en anledning till varför vi för vidare detta till våra barn.

Många barn får ganska tidigt prova på Lego i formen av Duplo. Vilket som många redan vet är stora Legoklossar som är lätta och greppvänliga, men också så stora att små barn inte löper någon risk att sätta dem i halsen. Duplo har genom åren kommit ut med en rad olika byggsatser i samma stil som vanligt Lego och är inte längre bara en samling extra stora Legobitar längre.

Det vi känner igen som de vanliga Legobitarna heter tekniskt sett Lego Systems och de har faktiskt använt denna benämning ända sedan 1992. Lego Systems är helt klart anpassat lite äldre barn och kan idag hittas i så många olika varianter med vitt skilda teman. Allt från medeltida och piratlego till rymd- och stadslego, och mycket mer.

Sedan finns det även en kategori av Lego som heter Lego Technic som är lite mer avancerat. Lego Technic innehåller ofta elektroniska komponenter som används för att bygga saker som fordon som faktiskt kan köra själv.

Något alla former av Lego dock alltid haft gemensamt är uppmaningen till kreativitet och experimentering. Medan det alltid finns ett värde i att köpa och bygga ihop specifika byggsatser har Lego garanterat fått den plats det har idag just för att man kan bygga praktiskt taget allt man kan drömma ihop.