När det är dags att köpa presenter

Presentinköp är något vi alla haft svårigheter med på ett sätt eller annat. Många gånger är vi duktig på att lägga extra stor press på oss själv och vi vill gärna hitta något som passar perfekt. Att det är tanken som räknas är något som oftare är sant än inte. Men vi vet ju också hur roligt det kan vara att få och få ge bort en perfekt present.

En bra present börjar med mottagaren i fråga som utgångspunkt. Ett av de absolut säkraste valen man kan göra är att köpa något de önskar sig. Enligt studier blir faktiskt de flesta av oss mest nöjd med att få det vi önskar oss. Vilket ju helt klart tar bort pressen från att komma på något väldigt överraskande. Svårare blir det förstås när de inte kan komma på något att önska sig. Men många nätbutiker har idag kategorier som presenter till henne/honom eller present till mamma/pappa som kan vara till stor hjälp.

Det finns ju även situationer då mottagaren tekniskt sett inte kan önska sig något, som exempelvis under en babyshower då presenterna tekniskt sett är till barnet mer än mamman. Något som barnet har behov av, som kläder är ju alltid passande. Vill man följa det populära temat på en babyshower är det ju snyggt med något i blått eller rosa. Men egentligen allt som föräldrarna kan vilja köpa till barnet själv är garanterat välkommet.

En sak som det också har forskats i är att köpa tid åt andra är väldigt uppskattat. Allt som hjälper andra att spara tid i sin vardag kan ge stor livsglädje. Detta är saker som att ge bort matkassar så de inte behöver fundera lika mycket på vad de ska äta eller städhjälp som håller hemmet snyggt och väldoftande utan att behöva lägga ned tid och energi på arbetet.