Pyssla tillsammans med barnen

Det fanns en tid då kottdjur var omåttligt populära och det är oklart om den tiden är förbi eller inte. Men med tanke på dagens teknik och barnen som fastnat med ansiktena i sina olika skärmar så är nog så fallet.

Så vad är ett kottdjur undrar du? - Ett kottdjur är ett låtsasdjur som barn skapar med hjälp av grankottar och tandpetare eller tändstickor där kotten representerar kroppen och stickorna är dess ben. Dessa skapelser kan sedan ställföreträda en häst, ko eller annat valfritt djur med fyra ben. Två ben går inte då djuren då inte kan stå på egen hand.

Fantasins revansh

För att bryta barnens skärmberoende passar kottdjur eller annat roligt pyssel att göra tillsammans med sina barn i pandemi-tider då många aktiviteter är olämpliga att utföra om de inte är utomhus. Exempelvis kan ni göra olika skapelser med hjälp av toarullar, tomma kartonger, garn, snören, knappar, tandpetare, glasspinnar och tidningar för att bara nämna några exempel. Det går bra att använda saker som du redan har hemma i många fall. Annars finns många pysselbutiker där du kan få tag på det mesta, alltifrån silkespapper till piprensare, snören och mini-vävstolar så köp hem så ni kan sätta igång.