Tips för att handla byggmaterial online

Det är inte alltid som den lokala bygghandeln har det material som du är ute efter. Oftast är byggvaruhandlarna fyllda med standardmaterial av skiftande kvalité. För dig som renoverar stort och mycket eller har unik smak och idéer, är det lättare att hitta material till bra pris online. Men innan du börjar beställa allt du behöver kan du ta del av våra tips och göra en bättre deal eller hitta bättre saker. 

Kakel och klinker

Ett av de mest hållbara materialen du kan ha i ditt hem som nästan oavsett färg och form ger en lyxigare känsla och höjer värdet på hela huset. På ett byggvaruhus kan du hitta ett tio-tjugotal olika varianter i de vanligaste färgerna (vitt, grått, svart och beige). Materialen är oftast bara en typ. Surfar du in på Stonefactory kan du hitta tusentals varianter i regnbågens alla färger. Du kan köpa kalksten, marmor, keramik, granitkeramik och äkta granit. 

Lister och foder

Standardlister är redan vitmålade och raka med en fasad kant. Det är dessa vi ser överallt på byggvaruhusen. Men för dem som vill ha lite liv i lister är det trevligare med utmärkande profiler. En del väljer också att gå ifrån den vita trenden och måla listerna i samma eller avvikande färg från vägg och inredning, då vill du ha obehandlade lister som du kan måla själv. Även om lister är skrymmande paket som kostar mer att frakta kan du hitta bättre utbud och billigare priser på nätet. En standardfrakt för 30 meter lister ligger runt 1500 kronor och då får du precis den profil du vill ha. Det är också möjligt att förhandla om bättre priser när du köper stora mängder.

Beställ hem mer

Det är oftast bättre att beställa hem lite mer än vad man beräknat. Det är jobbigt om du i sluttampen på din renovering inser att du har för lite av något. Beräkna så noga du kan åtgången av olika material. Lägg till ytterligare några lister eller kakelplattor för att kunna byta ut någon som kanske gått sönder eller om det fattas. Om det skulle fattas så kan du göra en beställning igen på nätet, men räkna med ett par dagars leveranstid.